Regulamente – Termeni si Conditii

Regulamentul privind Anularea , Reprogramarea si Restituirea contravalorii biletelor de autocar

1.ANULAREA
Biletul de calatorie poate fi anulat numai atunci cand este completat gresit, si in cazurile de REPROGRAMARE sau RESTITUIRE.

2.REPROGRAMAREA
2.1 Reprogramarea reprezinta modificarea datei de calatorie pentru biletul cumparat sau pentru locul rezervat prin taxa de rezervare (avans ),si este permisa numai pentru aceeasi ruta/destinatie ceruta initial;calatorul are dreptul la reprogramare si respectiv la efectuarea transportului in termen de maxim 90 de zile de la prima rezervare.
2.2 Reprogramarea este permisa de Conditiile Generale de Transport,si de numarul de locuri disponibile,dupa cum urmeaza :
2.2.a)schimbarea datei de calatorie cu minim 48 de ore inainte de data initiala este permisa fara a se percepe taxa de reprogramare, dar numai o singura data pentru acelasi bilet.
2.2.b)schimbarea datei de calatorie cu mai putin de 48 de ore–pana la 24 de ore inainte de data initiala este permisa numai cu taxa de reprogramare de 15 EURO.
2.2.c) schimbarea datei de calatorie cu mai putin de 24 de ore inainte de data initiala sau in ziua plecarii,NU ESTE PERMISA;exceptii:
– cazurile de deces in familie,accident rutier care nu mai permite
-calatoria,spitalizare;oricare dintre aceste cazuri trebuie dovedit
-prin documentele specifice,pentru a se permite reprogramarea, respectand conditiile de la punctul 2.2.b),referitoare la taxa de reprogramare.
2.2.d) daca de la data initiala de calatorie si pana la data noii calatorii reprogramate tarifele se vor majora,turistul va achita si diferenta dintre vechiul tarif si cel actualizat.
In caz de transformare a tarifului in PROMO,clientul reprogramat nu va putea beneficia de acesta, adica nu i se va restitui diferenta.

3.RESTITUIREA
3.1Calatorul poate renunta partial sau total la biletul cumparat sau la locul rezervat prin taxa de rezervare(avans).
3.2 In cazul in care turistul renunta la biletul cumparat,restituirea se va acorda dupa cum urmeaza:
3.2.a) daca renuntarea se face cu minim 48 de ore inainte de data plecarii,se va restitui 50 % din contravaloarea biletului dus sau dus-intors.
3.2.b) daca renuntarea se face cu mai putin de 48 de ore inainte de data plecarii ,inclusiv in ziua plecarii sau in cazul neprezentarii la timp pentru imbarcare,nu se va acorda restituire,penalizarea fiind de 100 %.
3.2.c) in cazul biletelor dus-intors, daca se renunta la calatoria de intoarcere,se va restitui 50% din suma rezultata ca diferenta dintre valoarea integrala a biletului si valoarea calatoriei efectuate.
3.2.d) Biletele cu tarif PROMO nu se restituie in niciunul dintre situatiile de la punctele 3.2.a),b),c).
3.3In cazul in care turistul renunta la locul rezervat prin taxa de rezervare(avans):
3.3.a) taxa de rezervare (avansul) achitata pentru rezervarea de loc NU SE RESTITUIE.
3.3.b) rezervarea poate fi reprogramata sau se poate ceda altei persoane,dar numai in termenii prezentului Regulament privind REPROGRAMAREA.

4.CONDITII GENERALE
Cererea de restituire/reprogramare se va depune in scris la sediul Agentiei Vanzatoare, inainte de data plecarii inscrisa pe biletul dus,sau in termenul de valabilitate al biletului dus-intors(pentru renuntarea la calatoria de intoarcere).
Pentru biletele pierdute sau furate nu se acorda restituiri/reprogramari.
Orice restituire/reprogramare ceruta in afara conditiilor prezentului
Regulament nu va fi luata in considerare.
Restituirile se vor acorda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.
In toate cazurile,indiferent ca se acorda restituiri sau nu,Transportatorul poate dispune de locul ramas liber dupa vointa sa.
In cazul eliberarii de catre SC LUNA TOUR SRL a unui bilet sau al rezervarii unui loc,in calitatea sa de Agent al unui alt Transportator, se va tine seama de Conditiile de Transport ale Companiei Transportatoare.
Prezentul Regulament este parte integranta din Contractul de Transport incheiat intre calator si Transportator,fiind reprezentat de bilet/rezervare,neputandu-se invoca de catre turist necunoasterea acestuia.